T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi

GençBizz Lise Girişimcilik Programı Yarıfinaldeyiz!

On öğrencimizden oluşan MURASAKİ takımı (şirketi) GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında çıkmış olduğunuz girişimcilik deneyim yolculuğunu bir adım daha ileriye taşıyarak çeyrek final değerlendirmesini geçerek programa devam etme hakkı kazanmıştır.  

Biz Kimiz?

MURASAKi şirketi on öğrencimizden oluşmaktadır. Şirket üyeleri; Eren Ürkmez (Şirket Yöneticisi), Elif Koç, Yağız Çıkırık, Kadir Özdemir, Sümeyye Çetin, Perihan Emre Demiroğlu, Betül Nisa Çatal, Melisa Keskin, İbrahim Aksoy ve Şevval Atıcı'dan oluşmaktadır. Öğrencilerimize Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Dr. Yunus Emre Avcu danışmanlık yapmaktadır. Murasaki şirketi planlama ve iş süreçlerini kendi içerisindeki iş bölümüne göre yürütmektedir.

GençBizz Lise Girişimcilik Programı nedir?

GençBizz Lise Girişimcilik Programı; 16- 18 yaş grubu lise öğrencilerinin, iş dünyası gönüllüleri mentörlüğünde ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kurdukları, okul sınırları içerisinde gerçek ürün / hizmet üreterek satış yaptıkları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda şirketlerinin tasfiye ettikleri yaparak öğrenmeye dayalı bir ekonomik eğitim programıdır.

123 ülkede yaklaşık 50 yıldır uygulan program; "Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı" ve "Avrupa Birliği İşletmeler Genel Müdürlüğü"nce resmen tanınmıştır.

GençBizz Liselerarası Girişimcilik Programı ile, yakın gelecekte sosyal-ekonomik hayata yön verecek olan gençler ile iş dünyası buluşturularak, gençlerin kişisel gelişimleri, yetkinlikleri ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedeflenmektedir.

Ne yaptık?

GençBizz Liseler Arası Girişimcilik Programı; ekonomi ve girişimcilik derslerini kapsar. Öğrencilerimiz GençBizz eğitim portalı üzerinden Girişimcilik 101, Tasarım Odaklı Düşünme, İş Fikri Oluşturma, Fikirden Girişime Yolculuk, Pazarlama Stratejisi, Gelir Gider Modeli, İş Modeli Oluşturma ve Sosyal Medya Kullanma eğitimleri aldılar. 1. Aşamadaki faaliyetleri 15 Kasım 2021 – 13 Ocak 2022 arasında tamamlayarak Sorun/ihtiyaç tespiti, iş fikri geliştirme/çözüm üretme, İş modeli hazırlama adımlarını tamamladılar. Fikirlerini raporlayarak jüriye sundular.

Bundan Sonra Ne Yapacağız?

 08-02-2022 

08-02-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.02.2022 - Güncelleme: 09.02.2022 21:23 - Görüntülenme: 321
  Beğen | 0  kişi beğendi