T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi

Bilim Projesi Sergimiz

Okulumuz İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi felsefe grubu öğretmeni Dr. A.Şahin Akbulut'un  kurucusu olduğu, Türkiye ve Azerbaycan ortaklı Bilimsel Gaflar-2 "Doğadan Teknolojiye" adlı eTwinning projemizde  07.04.2022 tarihinde bir sergi düzenledik.

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Emine Kaya ve ekibi proje ortaklarındandır. Diğer ortaklarımız ise Türkiye ve Azerbaycan'daki okullardan olmak üzere ekibimizde toplam 12 okul vardır. 

Projemizde atlardan arabalara geçiş sürecini ele aldık . Bu nedenle projede atların özelliklerini,  arabaların tarihçesini, atlar ve arabalar ile ilgili  atasözleri ve deyimleri inceledik. "Biyomimikri nedir" başlıklı ortak şiir yazımı, taş boyama, ortak takvim yapımı vb. etkinlikler de yaptık. Sergimizde projemizi destekleyen materyaller ve haberlerimiz vardı. Sergimizi okul ziyaretine gelen Mehmet Şeref Eğinlioğlu ve Hotaşlar Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri de  ziyaret etti. Proje öğrencileri olarak, projeyi tanıtan sunumlar yaptık. Sergimizi ziyarete gelen tüm konuklara (okul idaresine, öğrenci arkadaşlarımıza,okul personeline, ziyarete gelen okullara  vb) , projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz. (Haberi Hilal adlı öğrencimiz, öğretmenin rehberliğinde yazmıştır)

 

25-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2022 - Güncelleme: 25.04.2022 11:27 - Görüntülenme: 180
  Beğen | 0  kişi beğendi