T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi

Bilimsel Gaflar-2 "Doğadan Teknolojiye" projesi etkinlikleri

Bilimsel Gaflar-2 "Doğadan Teknolojiye" Projesinde Truva Takımı Etkinliği Olarak  Sosyal Yaşamda Kurallar ve Çevre Etiği Konularını İnceledik, Şiir Dinletisi Yaptık.

Kuruculuğunu Balıkesir'den Dr.A.Akbulut ve Azerbaycan'dan Nubar Qurbanova'nın üstlendiği Bilimsel Gaflar-2 Doğadan Teknolojiye projesinde karışık okul takımları etkinliklerini tamamladık.Truva takımı olarak etkinliklerimizi 1.4.2022 tarihinde yaptık. Bu zamana kadar atlar ve arabalar, bugün ise toplumsal kurallar konusunu inceledik.

Bu nedenle konuğumuz Çukurova Üniversitesi'nden sayın  Dr.Cengiz Kurt idi. 

Programımız Faruk Nafiz Çamlıbel'in AT şiirinin okunması, şiirin tahlili ve şair hakkında bilgi verilmesi ile başladı.Ardından konuğumuz ile ilgili programa geçtik. Konuğumuzun özgeçmişi hakkında bilgiler verdik. Konuğumuz sayın Dr.Cengiz Kurt'tan, araçlarda ve sosyal yaşamda nasıl davranmalıyız,bu kurallara dikkat edilmemesi halinde neler olabileceği hakkında bilgiler dinledik. Konuğumuza,sorular sorduk. Örneğin, öğrencilerin sağlıklı ve başarılı olmaları için neler önerirsiniz sorusuna, konuğumuz SEVMEK şeklinde cevap verdi. Sevmek derken kendinizi, doğayı, insanı, kalemi,bilgiyi vb her şeyi sevmemiz gerektiğini belirtti. 

Konuğumuz ile ilgili online toplantı,Truva takımının diğer etkinlikleri ile devam etti. 

Toplumsal kurallar konusunu konuğumuz da değindiği için bu konuyu özet olarak geçtik. 

Çevre etiği konusu, araçların yarar ve zararları,hurda araçlar ile ilgili bilgileri inceledik. Son olarak "Doğanın Dili Olsa İdi" etkinlik görsellerini izleyerek kapanış konuşmaları ile program sona erdi.

Programda emeği geçen Truva takımı öğrenci ve öğretmenlerine, sunuculara, ekibimize, konuğumuza teşekkür ederiz.

08-04-202208-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.04.2022 - Güncelleme: 08.04.2022 00:54 - Görüntülenme: 178
  Beğen | 0  kişi beğendi