Bilimsel Gaflar-2 "Doğadan Teknolojiye" Projesinde Arabalar İle İlgili Online Toplantı Yaptık

Kuruculuğunu Türkiye'den Dr.A.Akbulut ve Azerbaycan'dan Nubar Qurbanova'nın yaptığı Bilimsel Gaflar-2 "Doğadan Teknolojiye" adlı projede karışık okul takımları etkinlikleri devam ediyor.

Benyus takımı etkinliklerini, İngilizce öğretmenimiz Emine Kaya öğretmenimiz ve  ekibi yaptı.Cugnot Benz Takımı etkinliklerini de projedeki fen bilimleri öğretmenleri ve  öğrencileri yaptı. Toplantı 12.3.2022 tarihinde arabalar ile ilgili her şeyi araştırdı. Arabaların tarihçesi, arabalarda önemli isimleri,edebiyatta ve sanatta arabalar konusunu inceledik. Ardından makina mühendisi ve iş güvenliği uzmanı Mete Akbulut konuğumuz oldu.Konuğumuz arabaların tarihçesi, araba türleri, arabaların çalışma sistemi,doğaya katkı sağlayan araçları, günümüzdeki araçların özelliklerini, LPG'li araç kullanımını, emniyet kemerinin önemini ve bir otomobilin parçalarını anlattı. Program öğrencilerin ve öğretmenlerin soruları ile sona erdi.Konuğumuza ve  emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

31-03-2022

Yayın: 31.03.2022 - Güncelleme: 31.03.2022 23:49 - Görüntülenme: 229