UNESCO'nun kültür çalışmaları, sürdürülebilir barışa, yaratıcılığın teşvik edilmesine, açık ve katılımcı toplumlar oluşturulmasına ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.Günümüz dünyasında, kültürün toplumları dönüştürmedeki gücü açıktır. Bu bağlamda kültürel miras ve kültürel çeşitlilik kavramları, toplumlar için bir yakınlaşma, diyalog, uyum ve kimlik kaynağını oluşturmaktadır.
UNESCO, arkasında güçlü bir kültür bileşeni olmayan hiçbir kalkınma çeşidinin sürdürülebilir olmayacağı görüşüyle hareket ederek, kültürler arasında karşılıklı anlayış ve diyaloğa dayanan insan merkezli bir yaklaşım hedeflemekte ve bu temeller üzerine oturtulan sürdürülebilir kalkınmanın mümkün olabileceğini savunmaktadır.
İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Grammar School Dusan Vasiljev tarafından Kikinda - Sırbistan'da organize edilen 10. UNESCO Kampı "Benim Şehrim – Bu benim!" başlıklı "Kökler ve Kanatlar" projesi kapsamında 02.11.2017 - 06.11.2017 tarihlerinde 3 Öğretmen ve 4 Öğrencinin katılımıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.
10. UNESCO Kampı "Kökler ve Kanatlar" konu başlığı aracılığıyla geçmişimiz ve geleceğimiz arasında var olan tarihi ve kültürel bağları güçlendirmeyi hedeflerken "Benim Şehrim – Bu benim!" tematik alt başlığı aracılığıyla öğrencilerin, kültürler arası iletişimi ve entegrasyonunu sağlamak, uluslararası düzeyde yabancı dil gelişimini arttırmak, desteklemek ve kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
Bu doğrultuda düzenlenen 10. UNESCOkampının temel amaç ve kazanımları; Gençler arasında evrensel yaşam değerlerini yükselterek, birlikte yaşadığımız ve evimiz olan Dünya'nın barış, birlik, sevgi, dostluk ve ekolojik korunmasına katkıda bulunmaktır.