Etiket Sonuçları: eTwinning

Şbt

Okulumuzda Bengi adlı eTwinning projesi, Dr.A.Akbulut tarafından yürütülmektedir. Projenin  ilk online görüşmesi,6.02.2020 tarihinde yapıldı.Online görüşme ile,öğrencilerimiz tanıştı. Yaş gruplarına göre Kahoot ve cram ile eğlenceli zaman  geçirdi.Emeği geçenlere teşekkürler.

Ekm

P4C Temelli Lider Çocuklar projesinde 3.etkinliğimizi, 31 Ekim 2019 tarihinde yaptık. Öğrencilerimiz,Minik Fare adlı soruşturmada soru ve cevaplarla belli kavramlara ulaştı. Etkinliğin sonunda zihnimizdeki engellerin bizlere korku verdiği ortaya çıktı. Öğrencilerimiz cesaretli olmamız gerektiğinde hem fikir oldu. Ayrıca cesaretli olma, korku vb kavramlarla ilgili deyimleri araştırdılar. Öğrencilerimize teşekkürler ediyoruz.

Ekm

26-27 Ekim 2019 tarihlerinde Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ayvalık Cunda'da e Twinning Çalıştayı yapılmıştır. Çalıştaya Balıkesir merkez ve ilçelerinden 130 öğretmen katılmıştır. Çalıştaya Okulumuz felsefe grubu öğretmenimiz Dr.A.Akbulut  katılmıştır. Çalıştayda e Twinning, kalite etiket ödülleri,twinspace , web 2.0 araçları vb konularda bilgiler verilmiştir. Ayrıca örnek eTwinning projeleri stantlar açmıştır. Çalıştay, ekipler kurularak yeni proje fikirlerinin yazılması ve projelerin sunulmasının ardından sertifika töreni ile sona ermiştir.  Emeği geçenlere başta il koordinatörü  Ümit Yel ve tüm öğretmenlerimize teşekkürler.

Ekm

Okulumuz öğrencileri, Birlikten Cumhuriyet Doğar projesinde Edirne Keşan Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile,24 Ekim 2019 tarihinde demokrasi konulu online görüşme yaptı.   Online görüşmede  öğrencilerimiz, demokrasi nedir,demokrasinin unsurları nelerdir,demokrasi için adalet şart mıdır? vb sorulara cevap aradılar.

Öğrencilerimiz proje etkinlikleri olarak Gençliğe Hitabe'de cebren ve hile ile başlayan bölümü okudu.  Tüm proje üyeleri Gençliğe Hitabe'nin belli bölümünü okuyarak ortak video  çekildi. Bu video dışında, ortak şiir yazıldı. Bu ortak şiir,29 Ekim 2019 tarihinde tüm proje okullarında okunacak. Ayrıca öğrencilerimiz, Anıtkabirag programı kullanarak  Atatürk ile fotoğraf çekildi.Cumhuriyet haftası nedeniyle proje panomuz da yapıldı. Tüm bu haberlerimiz, Eba'da yayınlandı. Haberlere, "İstanbulluoğlu" anahtar kelimesini yazarak ulaşabilirsiniz.

http://www.eba.gov.tr/haber/1571944330 , http://www.eba.gov.tr/haber/1571945136 , http://www.eba.gov.tr/haber/1571945765

Ekm

Okulumuz Birlikten Cumhuriyet Doğar e Twinning projesinin öğrencileri ile Edirne Keşan KTSO Mes. Tek. And. Lisesi öğrencileri projeyi yürüten öğretmenler Filiz Şen ve Dr.A.Akbulut rehberliğinde 24 Ekim 2019 tarihinde online görüşme yapacaktır. Online görüşmede, iki okulun öğrencileri birbirlerine  Demokrasi ile ilgili sorular sorarak cevap vereceklerdir. Emeği olan öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

Ekm

Türkiye'deki "Birlikten Cumhuriyet Doğar" eTwinning  projesinin üyeleri, Cumhuriyet temalı akrostiş şiir yazdı. Bu etkinliğimiz, projeyi yürüten öğretmenimiz  tarafından öğrencilerimize bildirildi. Melike adlı öğrencimizin,D ve O harfleri ile yazdığı ifadelerin,  şiirin devamına uygun olduğu görüldü ve şiir, twinspace sayfasına yüklendi. Türkiye'deki proje üyeleri şiiri, 29 Ekim 2019 tarihinde Cumhuriyet Bayramı töreninde okuyacaktır. Melike'ye  ve projedeki öğrencilerimize  teşekkürler.

Ekm

Okulumuzda yürütülen projelerin daha çok kişiye ulaşması adına haberlerimiz Eba'da da yayınlanmaktadır. İstanbulluoğlu anahtar kelimesi ile haberlerimize ulaşabilirsiniz. Teşekkürler.

Ekm

Birlikten Cumhuriyet Doğar eTwinning projesinde okul afişimiz oylama ile seçildi.

Okulumuz İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi'nde yürütülen Birlikten Cumhuriyet Doğar adlı e Twinning projesinin afiş yarışması 16 Ekim 2019 tarihinde sonuçlandı.

Yarışma öncesi,  tüm afişler, projeyi yürüten felsefe grubu öğretmeni Dr.A.Akbulut tarafından  sisteme yüklendi. Link ile, oylamaya isteyenlerin  katılımı sağlandı.İlkim İ. adlı öğrencimizin  yaptığı afiş,okulumuzun proje afişi seçildi.Seçilen afiş,okuldaki her türlü etkinliklerde  kullanılacaktır. Yarışmada yer alan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz. İlkim adlı öğrencimizi de tebrik ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkürler.

Ekm

Okulumuz İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesinde yürütülen 1 İyilik Yap İyilik Bul adlı e Twinning projesinin okul afişi ve logosu oylama ile belli oldu.Seçilen afiş ve logo,okuldaki her türlü etkinliklerde  kullanılacaktır. Afiş ve logosu seçilen,bu etkinlikte yer alan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ekm

İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi'nde "Yaşayan Şehirler" adlı  e Twinning projesinde kelime bulutu çalışmaları, 1 Ekim 2019 başladı. Öğrencilerimiz proje yürüten felsefe grubu öğretmeni rehberliğinde wordart programında kelime bulutu tasarlamayı öğrendiler.Bu etkinlik ile, Balıkesir'in kurtuluşunun  6 Eylül 1922 olduğunu,Kuva-yi Milliye'nin yazım şeklini vb. öğrendik. Emeği geçenlere teşekkürler.

Ekm

Okulumuzda yürütülen "1 İyilik Yap İyilik Bul" adlı e Twinning  projesinin  okul logosu seçimleri, 4 Ekim 2019 cuma akşamı yapıldı. Projede yer alan öğrencilerimiz logolarını tasarladı. Projedeki öğrencilerimiz tarafından Özcan T.'nin  logosu seçilerek okul proje  logomuz belirlendi. Bundan sonraki süreçte öğrencilerimiz web 2.0 araçları ile  projemizin temasını yansıtan afişler yapacak ve  okul afişimizi seçeceğiz. Ayrıca öğrencilerimiz bu ayın etkinliği olarak üç iyilik yapacak ve üç kişiden de üç iyilik yapmalarını rica edecekler. Emeği geçen öğrencilerimize ve projemizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz.