Haz

13.06.2023 tarihinde Karesi  Atatürk Evi'nde “Atatürk ve Gençlik” temalı program yapıldı. Programı okulumuz İstanbulloğlu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ve Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte yaptık. 19 Mayıs ruhunu bir kez daha yaşadık.  Programa okulumuzdan  Aslı öğretmenimiz (Edebiyat öğretmeni)  ve  Dr. Asiye Akbulut' un (Felsefe Grubu öğretmeni) rehberliğinde hazırlandık. Programda

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesinin ruhunu  drama etkinliği ile  yansıttık. Ekibimizi 10. ve 11.sınıflardan oluşturduk. Etkinlikte özellikle 10 F sınıfının tamamı rol aldı.

Haz

Okulumuzda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında yürüttüğümüz uluslararası projelerden Ulusal Kalite Etiketlerimizi  almıştık. Avrupa Kalite Etiketi ödülleri, eTwinning'in  Esep platformuna geçmesi nedeniyle sonuçlar ertelenmişti.  Bu hafta tüm projelerimizin  Avrupa Kalite Etiketi aldığına dair sonuçlar geldi.

Haz

Okulumuzda düzenlenen sınıflar arası voleybol turnuvasının birincisi, büyük bir başarıya imza atan 10A sınıfı oldu. Bu heyecan dolu turnuva, öğrencilerin katılımı ve ilgisiyle birlikte unutulmaz anlara sahne oldu.

Haz

İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi 5. dönem mezunlarımız  için düzenlemiş olduğumuz tören okul bahçemizde 06.06.2023 tarihinde gerçekleştirild

Öğrencilerimizi şu sözlerle uğurlamak istiyoruz: "Öğretmenler hangi yaşta çocuklara eğitim veriyorsa yürekleri o çocuklar yaşındadır. Bu yüzden onlar, hiç yaşlanmazlar. Gençlerin yüreklerindeki ateş, onları her zaman canlı tutar; çünkü öğretmenin aynası öğrenci, öğrencinin aynası öğretmendir. Böylesine anlamlı günlerde yürekten yüreğe giden gizli dil, bir umut türküsü söylemeye başlar. İnsanlık ağacının dalları her baharda meyve verir. Tıpkı şu an burada açan çiçeklerin gelecek baharlara devri gibi. Hayat bir yolculuktur, varılacak menzil kadar önemli bir şey daha var ki: Yolculuğu hakkıyla yaşadım diyebilmek. Hayat yolunda yüreği sevgi dolu öğrenciler yetiştirmek istedik. Tüm evreni kucaklayan gençler…Gittiğiniz yerler güzel olsun gençler. Hayal, umut, mutluluk ve başarı dolu güzel bir ömrünüz olsun isterim. Sakın ha bizleri unutmayın; çünkü bir insanı en iyi yaşatan hatıralardır!"

May

Tell Me A Fairy Tale projesi, Fight For Your Rights projesi ve BİGEP kapsamında Kabakdere İlkokulu öğrencilerine bir masal anlatma etkinliği düzenledik. Bu etkinliği,11.05. 2023 perşembe günü yaptık.

May

İstanbullu Sosyal Bilimler Lisesi (ISBL) Spor Kulübü, her yıl Mayıs ayında gerçekleştirdiği kalecili yakan top turnuvasıyla heyecan dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu turnuva, eleme usulüne dayanan bir formatta oynanıyor ve oyunun hızını artırmak ve daha keyifli hale getirmek için bazı kurallar değiştiriliyor.

Kalecili yakan top turnuvası, takımların 10+2 kişiden oluştuğu bir formatla gerçekleştiriliyor. Bu format, öğrencilerin bir arada yer alabildiği karışık bir oyun şeklini içeriyor. Bu sayede turnuva, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkesin katılımına olanak sağlıyor.

May

Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Nis

2022-2023 Eğtim Öğretim Yılında Romanya'dan Corina Voicu ve okulumuz İngilizce öğretmeni Emine Kayan'nın kuruculuğunu yaptığı e-Twinning projesi "Fight For Your Rights!" okulumuzdan 14 öğrenci ile çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında karışık okul takımları oluşturuldu ve okul takımındaki öğrenciler kitap ayraçları tasarladılar. Okulumuz proje öğrencilerileri Romanya'dan Paula Dobrin'in öğrencileri için Canva dan kitap ayraçları tasarladılar. Tasarlanan kitap ayraçları basıldı ve hazırlanan ayraçlar Romanyadaki "Stefen Cel Mare" okuluna postalandı. Romanya'dan Paula Dobrin'in öğrencileri de hazırladıkları ayraçları Türkiye ye okulumuza postaladılar. Karşılıklı olarak hediyeler gönderilmiş oldu. Projemiz Mayıs ayında sona erecektir. Proje ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

İSBL Kütüphanecilik Kulübü olarak her yıl  mart ayının son pazartesi günü başlayıp bir hafta süren "Kütüphane Haftası" nı çeşitli etkinliklerle kutladık.

Nis

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün "Oku-Yorum Yazı-Yorum" Projesi etkinlikleri kapsamında Balıkesir Karesi ilçesinde bulunan Nazende Kurşun Anaokulu ziyaretimizi bugün gerçekleştirdik.

İklim Değişikliği Farkındalığı - Awareness of Climate Change

Kardeş Okul Projesi – II

SEÇİM SONUÇLARI

Yapılan değerlendirme sonrasında 1–5 Mayıs 2023 tarihleri arasında Litvanya -Vilnius Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek faaliyete katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz aşağıdadır.

1.Asil: Helin Azra Çalışkan

2.Asil: Rüya Kılıç